Γλώσσα          

26-5-2010 : ΚΟΣΤΟΛΟΓΙΚΟΣ ΠΙΝΑΚΑΣ ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΣΗΣ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΕΝΙΑΙΑΣ ΕΝΙΣΧΥΣΗΣ 2010

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

ΘΕΜΑ : Κοστολογικός πίνακας ενεργοποίησης δικαιωμάτων ενιαίας ενίσχυσης 2010.

 

Το Δ.Σ. της ΕΑΣ Χαλκιδικής σχετικά με το θόρυβο που προκλήθηκε όσον αφορά τον κοστολογικό πίνακα ενεργοποίησης Δικαιωμάτων Ενιαίας Ενίσχυσης 2010 ενημερώνει τους παραγωγούς τα εξής :

Mε απόφαση του Δ.Σ. της Ένωσης, τροποποιήθηκε ο πίνακας που υποδείχτηκε από την ΠΑΣΕΓΕΣ. Το σκεπτικό της τροποποίησης είναι η ιδιαιτερότητα της περιοχής λόγω πλειοψηφίας μικρομεσαίων παραγωγών και η δίκαιη κατανομή του κόστους ανάλογα με τα δικαιώματα του καθενός .Ο παραγωγός των 100.000 € δεν μπορεί  να πληρώνει το ίδιο ποσό με τον παραγωγό των 4000 € , είναι ευνόητο άλλωστε ότι και το κόστος εργασίας για την σύνταξη, καταχώρηση και ψηφιοποίηση των Δηλώσεων  δεν είναι το ίδιο. Συνέπεια αυτής της απόφασης είναι να ωφεληθούν 8.673 παραγωγοί με δικαιώματα κάτω των 6.000 ευρώ και να επιβαρυνθούν 863 παραγωγοί με δικαιώματα 6.000 ευρώ και πάνω.

Ορισμένοι παραγωγοί που θίχθηκαν από την απόφαση αυτή διαμαρτυρήθηκαν με αποτέλεσμα το Δ.Σ. της Ένωσης να προβληματιστεί και να αναπροσαρμόσει τον αρχικό κοστολογικό πίνακα, για λόγους και μόνο ηθικής τάξεως στη βάση του πίνακα της ΠΑΣΕΓΕΣ χωρίς φυσικά να ζητήσει επιπλέον χρήματα από τους παραγωγούς που έχουν πληρώσει λιγότερα.

Έτσι σύμφωνα με την 336/26-5-2010 απόφαση του Δ.Σ. της Ένωσης όσοι παραγωγοί πλήρωσαν περισσότερα από 181,50 ευρώ (συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ) θα τους επιστραφεί η διαφορά.

Επίσης  θα επιστραφεί η διαφορά στους παραγωγούς που πλήρωσαν πάνω από 70 ευρώ (συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ) και είναι :


         Κατά κύριο επάγγελμα αγρότες με δικαιώματα έως 10.000 ευρώ.

         Συνταξιούχοι του ΟΓΑ με δικαιώματα έως 5.000 ευρώ.
 

Όλος αυτός ο θόρυβος θεωρούμε ότι είναι αποπροσανατολιστικός αφού παραγνωρίζεται το γεγονός ότι κανείς παραγωγός δεν έχει χάσει στην περιοχή μας ούτε ένα ευρώ από την επιδότηση. Δεν περιμένουμε βέβαια υποστήριξη από κανέναν αρμόδιο ή αναρμόδιο. Το μόνο που μας ικανοποιεί είναι η καθημερινή αναγνώριση του ανώνυμου παραγωγού.

 

ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΑΣ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ

 

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΓΛΑΡΑΚΗΣ ΦΩΤΙΟΣ


« Επιστροφή


Κάντε κλικ στις φωτογραφίες για μεγένθυση

26-5-2010 : ΚΟΣΤΟΛΟΓΙΚΟΣ ΠΙΝΑΚΑΣ ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΣΗΣ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΕΝΙΑΙΑΣ ΕΝΙΣΧΥΣΗΣ 2010


<Ένωση> Αγροτικός Συνεταιρισμός Χαλκιδικής -- ΚατασκευΞ® ΙστοσελΞ―δων by infocus.gr